Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Зеленчукова супа»Супа със замразен лапад и фиде

Супа със замразен лапад и фиде

Супа със замразен лапад и фиде3 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6
"Страхотна зеленчукова супичка ще се получи от лапад и фиде"

Необходими Продукти

  • лапад - 250 грама (замразен)
  • лук - 1 глава
  • моркови - 1 брой
  • яйца - 1 брой
  • червен пипер - 1 ч.л.
  • домати - 5 с.л. (настъргани)
  • кисело мляко - 3 с.л.
  • фиде - 1 топчица
  • черен пипер - 1 к.л.
  • олио - 3 с.л.
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Наситнете лука и моркова.

Загрейте олио в тенджера и задушете зеленчуците. Когато поомекнат, добавете към тях размразения лапад.

Поръсете с червения пипер и добавете настърганите домати. Задушавайте в продължение на няколко минути и налейте 2 литра топла вода.

Овкусете зеленчуковата супа със сол и кипнете. Добавете фидето и гответе до неговото сваряване.

Свалете от огъня и поръсете с черен пипер. След кратко охлаждане застройте супата с разбитито с кисело мляко яйце.

Темперирайте внимателно, за да не се пресече. За целта сипете от супата в купичката със застройката, разбъркайте и внимателно налейте в тенджерата.

Супата със замразен лапад и фиде е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: