Начин на приготвяне
Извадете чушките от буркана и ги отцедете от сока. Разбийте яйцата с малко черен пипер. В тавичка сипете малко олио и подредете един ред чушки.
Отгоре натрошете сирене и полейте малко от яйцата, олио.
Отново ред чушки, натрошено сирене, яйца и малко чубрица. Добре е да имате за още един ред чушки затова го пригответе в малко по-малка тавичка.
Когато свършат чушките, най-отгоре поръсете с малко сирене, разбити яйца и нарязани тънки колелца от зелената чушка, поръсете с чубрица и сложете да се пече до зачервяване.
Извадете чушките бюрек и ги поръсете с настърган кашкавал, върнете в печката до разтапяне на кашкавала.
Калпазанските чушки бюрек с кашкавал, сирене и яйца са много вкусни!