Начин на приготвяне
През чопъра се минават всички ядки, като не трябва да са на прах. Отделно след това и кокосът.
В тиган сложих маслото, когато се разтопи прибавих и предварително пресятото брашно и започнах да бъркам (трябва много да се бърка), след като прецених, че е хубаво разбъркано прибавих и кокоса.
Постепенно и останалите продукти, като между слаганията преди това хубаво обърквах съставките: ядки, захар, петмез, кардамон.
След като всичко беше хубаво объркано, прибавих много малко вода (ако се прекали с нея, след това няма да стегне, а десертът ще се рони).
Бърка се докато не придобие много приятен кафеникав загар.
Махнах от котлона и в тава с ринг изсипах сместа и заравних. Оставих настрани да изстива и стегне.
Изключително вкусен десерт, но много трябва да се внимава с него - заради количеството ядки е много тежък като храна.
Индийският десерт Корак е готов.