Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Индийски десерт Корак

Индийски десерт Корак

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Индийски десерт Корак1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
8

Необходими Продукти

  • ядки - 400 грама кашу, бадем, орех, шам фъстък
  • масло - 200 г
  • брашно - 300 г
  • кардамон
  • захар - 200 г
  • петмез - 50 г
  • кокос - 100 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

През чопъра се минават всички ядки, като не трябва да са на прах. Отделно след това и кокосът.

В тиган сложих маслото, когато се разтопи прибавих и предварително пресятото брашно и започнах да бъркам (трябва много да се бърка), след като прецених, че е хубаво разбъркано прибавих и кокоса.

Постепенно и останалите продукти, като между слаганията преди това хубаво обърквах съставките: ядки, захар, петмез, кардамон.

След като всичко беше хубаво объркано, прибавих много малко вода (ако се прекали с нея, след това няма да стегне, а десертът ще се рони).

Бърка се докато не придобие много приятен кафеникав загар.

Махнах от котлона и в тава с ринг изсипах сместа и заравних. Оставих настрани да изстива и стегне.

Изключително вкусен десерт, но много трябва да се внимава с него - заради количеството ядки е много тежък като храна.

Индийският десерт Корак е готов.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: