Gotvach.bg»Рецепти»Сандвичи»Бургери»Индийски бургер

Индийски бургер

Rosi StoyanovaRosi Stoyanova
Администратор
1k4k
Индийски бургер1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
25 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
50 мин.
Порции
4
"Затворете очи, за да се насладите на вселената от вкусове, която ще избухне в устата ви още от първата хапка!"

Необходими Продукти

  • кайма - 500 г телешка
  • чесън - 2 ч.л. смлян
  • джинджифил - 2 ч.л. смлян
  • кориандър - 1 малка връзка
  • люти чушки - 2 бр. зелени
  • хляб - 2 резена натопени във вода
  • кориандър - 1 ч.л. на прах
  • кимион - ½ ч.л.
  • гарам масала - 1 ч.л.
  • лимонов сок - 1 ч.л.
  • питки - 4 бр. за бургери
  • олио - за пържене
  • масло - за намазване
  • домати - 2 бр. нарязани
  • лук - 1 глава
  • сол
* мерки и количества

Начин на приготвяне

В дълбока купа смесете каймата, джинджифила, чесъна, нарязания кориандър, лютите чушки, отцедения хляб, сол и лимонов сок, както и всички подправки.

Смесете добре и оформете бургери. Загрейте олио на грил тиган (може и обикновен тиган) и запържете бургерите до готовност.

Докато те се пържат, нарежете питките за бургерите на две, запечете ги на грил и ги намажете с масло.

Във всяка питка сложете по един бургер, отгоре нареждете резени лук и домат. Овкусете със сол, ако е нужно, и поднесете веднага.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Petar Kolev
Petar Kolev
Индийците не ядат телешко
09.07.2018 11:50
Брахмапутра
Брахмапутра
Индийците ядат ли телешко ? Нали за тях кравата е свещено животно?
17.11.2015 21:35