Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Рулца»Рулца с патладжан, крема сирене и риба тон

Рулца с патладжан, крема сирене и риба тон

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Рулца с патладжан, крема сирене и риба тон
Снимка: Vesela SH
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
12
"Страхотно предястие са тези патладжанени рулца"

Необходими Продукти

  • патладжани - 3 броя
  • риба тон - 2 консерви (в собствен сос)
  • крема сирене - 2 пакетчета, около 250 г
  • магданоз - 1/2 връзка
  • лимонова кора - от 1 лимон
  • лимонов сок - около 1 ч.л. (по преценка)
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете патладжаните по дължина на филии с дебелина около 0. 5 см, посолете ги със сол и ги поставете в гевгир, за да се отцеди горчивият сок.

Нагрейте на котлона грил тиган, намажете го с мазнина и изпечете патладжаните от двете страни.

В купа сложете крема сиренето и го намачкайте с вилица.

Добавете рибата тон и внимателно разбъркайте, ако е много гъсто, разредете със соса от рибата.

Към получената смес добавете настъргана лимонова кора, няколко капки от лимоновия сок, ситно нарязан магданоз, черен пипер и сол, ако е необходимо.

С помощта на супена лъжица, сложете от сместа в края на патладжановата филика и я навийте на руло.

Така навийте и останалите патладжанови филии.

Подредете рулцата в подходяща чиния, завийте ги със стреч фолио, за да не изсъхнат и ги оставете за около половин час на хладно, за да се стегнат, след което ги хапнете и им се насладете!

Рулцата с патладжан, крема сирене и риба тон са много вкусни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.5
51
41
30
20
10
Дай твоята оценка: