Gotvach.bg»Рецепти»Паста»Пене с риба тон и сирене фета

Пене с риба тон и сирене фета

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451072k967
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Пене с риба тон и сирене фета
Снимка: Lenka
1 / 3
15/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
4
"Паста и риба тон - съвършена комбинация. Още повече, когато има и сирене фета..."

Необходими Продукти

  • пене - 400 г
  • риба тон - 1 консерва
  • риган
  • босилек
  • зехтин - 1 с.л.
  • сирене фета - 300 г
  • кисело мляко - 200 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сложете пенето във вряща вода да се свари за 8 минути. Когато се свари, отцедете и върнете в тенджерата.

Прибавете фета сиренето на топлия котлон и бъркайте докато не останат само малки парченца сирене. След това прибавете киселото мляко и разбъркайте добре,

Оцедете консервата от мазнината и надробете рибата с вилица. Прибавете рибата тон в пастата и разбъркайте всичко добре.

Сервирайте в чиния, полейте със зехтин, риган и босилек.

Пенето с риба тон и сирене фета консумирайте докато е топло.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: