Gotvach.bg»Рецепти»Зеленчукови ястия»Патлаждан капрезе

Патлаждан капрезе

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451442k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Патлаждан капрезе
Снимка: Lenka
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
10 мин.
Общо
20 мин.
Порции
1-2
"Вкуса на средиземноморието на вашата трапеза - капрезе патладжан"

Необходими Продукти

  • патладжани - 1 бр.
  • моцарела - 125 г
  • домати - 1 бр.
  • рукола
  • зехтин - 2 с.л.
  • чесън на прах - 1/2 к.л.
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете патладжана и го нарежете като на снимката.

Зехтина сипете в тиган, сложете патладжана вътре. Похлупете тигана и печете 7 минути от двете страни. Извадете го и изчакайте да се охлади.

Нарежете домата и моцарелата на шайби. Между частите патладжан редете домат и моцарела.

Сложете малко зехтин върху хартия за печене, подправете със сол, черен пипер и чесън на прах.

Запечете за три минути в предварително загрята фурна.

Сервирайте капрезе патладжана в чиния с декорация от рукола.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: