Gotvach.bg»Рецепти»Туршии и зимнина»Буркани»Домати с патладжан в буркани

Домати с патладжан в буркани

Домати с патладжан в буркани
Снимка: Тодоринка Бернардова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Готвене
90 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Така приготвен пърженият патладжан с доматен сос е предпочитан през студените зимни дни"

Необходими Продукти

  • патладжани - 2 кг
  • домати - 3 кг
  • чесън - 1 глава
  • сол - 3 с.л.
  • захар - 1 с.л.
  • олио - 100 мл
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Започваме с патладжана. Измиваме го и нарязваме на шайби. Посоляваме, объркваме и го оставяме за 1 час да си пусне горчивия сок.

Измиваме доматите и ги настъргваме на ренде или смиламе. Изсипваме в по-дълбока тенджера и варим до сгъстяване. Отстраняваме от огъня и овкусяваме със солта, захарта и чесъна пресован.

Измиваме патладжана под течаща вода и подсушаваме с кърпам за да не ни пръска, като го пържим.

Загряваме олиото и изпържваме патладжана от двете страни до златисто.

Отцеждаме върху домакинска хартия.

Вземаме буркан и слагаме от патладжана. Заливаме с доматения сос и затваряме с капачки.

Готовите буркани вакумираме за 10 минути от момента на завирането на водата. Така приготвен пържения патладжан с доматен сос е предпочитан през студените зимни дни.

Доматите с патладжан в буркани са готови.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: