Стампот с кейл
Stampot sa keljom

Стампот с кейл

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
2k29k15k8k1
Стампот с кейл
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 6
16/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне15 мин.
Готвене45 мин.
Общо60 мин.
Порции4
"Поднесете този стампот с кейл за компания на наденички и сушено свинско филе на тънки слайсове"

Необходими Продукти

  • картофи - 5 - 6 бр. среден размер
  • кейл - 150 г
  • грах - 100 г
  • сметана - 4 с.л. готварска
  • масло - 4 с.л. или на вкус
  • зехтин - 2 с.л.
  • черен пипер - 5 зрънца + 1 к.л. смлян
  • индийско орехче - 2 щипки
  • копър - 2 щипки
  • хвойна - 3 - 4 зрънца
  • дафинов лист - 1 бр.
  • наденички - 6 - 8 бр.
  • сушено филе - 6 слайса
  • сол - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Обелете и нарежете картофите на големи кубчета.

Пуснете ги в тенджера с вряща вода заедно със дафиновия лист, индийско орехче, зрънцата черен пипер и хвойна, зехтина и малко сол.

Сварете картофките до пълна готовност, отцедете ги и намачкайте със маслото, сметаната, сол, фино смлян черен пипер и сушен копър.

Сложете на котлона нова вода и когато заври, сложете граха и варете според указанията на пакета. Бланшираният и след това замразен грах се готви много бързо. В същата вода попарете кейла, почистен от твърдите жилички. Варете и него докато омекне, около 8-10 минути, зависи колко са дебели листата.

Към намачканите картофи добавете отцедения грах и накълцаното къдраво зеле, разбъркайте и доовкусете картофената салата с още сол, пипер, масло и каквото ви харесва.

Поднесете този стампот с кейл за компания на наденички и сушено свинско филе на тънки слайсове или нарязано на ленти.

Добър апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 3
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: