Начин на приготвяне
Загрейте в тиган малко олио и запържете каймата, разбъркайте я, за да се раздроби и изпържи добре.
След като се е изпържила и добила лек кафеникав цвят, добавете нарязаните на ситно чесън и лук и разбъркайте.
Овкусете плънката със сол, черен пипер и по една щипка от подправките.
След това добавете доматеното пюре, разбъркайте и добавете натрошените бисквити, оставете плънката да къкри на слаб огън.
Измийте ябълките и им отрежете капачетата.
Издълбайте ябълките и ги напълнете със сместа от каймата.
Намажете дъното на тавичка с малко мазнина и подредете напълнените ябълки и сложете капачетата около тях.
Изпечете ябълките в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути.
Когато са готови, поръсете всяка ябълка с настърган кашкавал и запечете за около 5 мин. на горен реотан.
Сервирайте печените ябълки, като поставите капачетата им отгоре.
Може да ги поднесете с гарнитура от печени пресни картофки или задушени гъби с масло, може и с нещо друго по ваш избор.
Пълнените ябълки с кайма и кашкавал са едно уникално съчетание от вкусове, неустоимо и красиво ястие!