Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Други десерти»Печени ябълки»Пълнени ябълки с кайма и кашкавал

Пълнени ябълки с кайма и кашкавал

Vesela SHVesela SH
Чирак
51322126
Пълнени ябълки с кайма и кашкавал
Снимка: Vesela SH
2 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Пълнените ябълки с кайма и кашкавал са едно уникално съчетание от вкусове, неустоимо и красиво ястие!"

Необходими Продукти

  • ябълки - 6 - 8 бр. с по - кисел вкус
  • телешка кайма - 400 г
  • джинджифилови бисквити - 2 бр.
  • кашкавал - 100 г настърган
  • доматено пюре - 50 г
  • лук - 1 глава стар лук
  • чесън - 1 скилидка
  • олио - 1 - 2 с.л.
  • сол
  • черен пипер - на вкус
  • канела - 1 щипка
  • индийско орехче - 1 щипка
  • дафинов лист - 1 листче
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте в тиган малко олио и запържете каймата, разбъркайте я, за да се раздроби и изпържи добре.

След като се е изпържила и добила лек кафеникав цвят, добавете нарязаните на ситно чесън и лук и разбъркайте.

Овкусете плънката със сол, черен пипер и по една щипка от подправките.

След това добавете доматеното пюре, разбъркайте и добавете натрошените бисквити, оставете плънката да къкри на слаб огън.

Измийте ябълките и им отрежете капачетата.

Издълбайте ябълките и ги напълнете със сместа от каймата.

Намажете дъното на тавичка с малко мазнина и подредете напълнените ябълки и сложете капачетата около тях.

Изпечете ябълките в предварително загрята фурна на 200 градуса за около 15-20 минути.

Когато са готови, поръсете всяка ябълка с настърган кашкавал и запечете за около 5 мин. на горен реотан.

Сервирайте печените ябълки, като поставите капачетата им отгоре.

Може да ги поднесете с гарнитура от печени пресни картофки или задушени гъби с масло, може и с нещо друго по ваш избор.

Пълнените ябълки с кайма и кашкавал са едно уникално съчетание от вкусове, неустоимо и красиво ястие!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка: