Чорбаджийска туршия
Čorbadžijska turšija

Чорбаджийска туршия

Чорбаджийска туршия
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 2
16/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне20 мин.
Готвене30 мин.
Общо50 мин.
"За чорбаджийската туршийка винаги ще се намери място и на най-пълните трапези"

Необходими Продукти

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Подбират се здрави, добре развити люти чушки от сорта Чорбаджийски. Те се попарват леко във вряла саламура, приготвена от оцет, захар и сол на вкус.

След като престоят няколко минути, пиперките се изваждат и се нареждат в буркани, като между тях се поставят листа от копър, магданоз и скилидки чесън.

Пълните буркани се заливат със саламурата, в която са парени пиперките, предварително прецедена и оставена да изстине.

Бурканите се затварят и стерилизират в продължение на 20 минути.

Чорбаджийската туршия се съхранява на прохладно място.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка: