Телешко варено с лук шалот

Телешко варено с лук шалот
Снимка: Кристиан Александров
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
120 мин.
Общо
140 мин.
Порции
4
"Толкова ароматно, толкова вкусно - да, говорим за това телешко варено с лук шалот"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 700 г
  • лук шалот - 5 глави
  • целина - 50 г глава
  • моркови - 2 бр.
  • домати - 2 бр.
  • чушки - 4 бр. червени
  • хрян - 1 малко коренче
  • картофи - 5 бр.
  • сол - 1/4 ч.л.
  • олио - 1 с.л.
  • дафинов лист - 4 бр.
  • вода - 3 литра
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме месото и го сипваме в тенджера под налягане. Сипваме водата.

Варим около 1 час.

След това изпускаме парата и добавяме обеления хрян /цял/, дафиновия лист, нарязаните на колелца моркови, нарязаните на едро чушки, домати и картофи и нарязаната на дребно целина.

Посоляваме и добавяме олиото.

Затваряме тенджерата и варим отново под налягане 30 минути.

След това отново изпускаме парата и продължаваме да варим телешкото още 30 минути.

Вкусното телешко варено с лук шалот е готово.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: