Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Телешко месо»Телешко варено»Крехко телешко варено с пресен лук и картофки

Крехко телешко варено с пресен лук и картофки

Кирил МихайловКирил Михайлов
Помощник Готвач
573392931
Крехко телешко варено с пресен лук и картофки
Снимка: Кирил Михайлов
1 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
100 мин.
Общо
115 мин.
Порции
6
"Поднесете телешкото варено горещо, поръсено с много, много магданоз. Добър апетит!"

Необходими Продукти

  • телешко месо - 500 г
  • пресен лук - 4 връзки
  • картофи - 500 г
  • домати - 1 бр.
  • чушки - 2 бр.
  • сол - на вкус
  • черен пипер - 1/2 ч.л.
  • червен пипер - 1/2 ч.л.
  • дафинов лист - 3 бр.
  • магданоз - 1/2 връзка
  • зехтин - 3 с.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на парчета младо телешко и го измиваме. Сваряваме го за един час в 1, 5 л вода, и запазваме бульона.

В тенджера запържваме в зехтин нарязания на дребно зелен пресен лук.

Добавяме нарязаните на дребно домати и чушки и ги задушаваме.

Накрая прибавяме и нарязаните на кубчета картофи.

Заливаме задушените зеленчуци с телешкия бульон и слагаме и свареното телешко.

Овкусяваме с подправките и варим на умерена температура още 30 минути гозбата с месо.

Поднасяме крехкото телешко варено с пресен лук и картофки горещо, поръсено с прясно нарязан магданоз.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: