Начин на приготвяне
Преди да приготвим този апетитен ориз на тиган или тенджера, първо, трябва да си приготвим продуктите.
Измийте месото, махнете му ципите и мазнината /ако желаете/ и го нарежете на дребни кубчета. Сложете го в хладилник със стреч фолио.
Измийте гъбите, обелете ги и ги нарежете на филийки. Праза почистете и нарежете на ситно.
Чушката почистете от семките и също нарежете на ситно. Чесъна смачкайте и нарежете на филийки.
В тенджера загрейте олиото и маслото и пуснете чесъна. Оставете да се задуши, докато пусне аромат.
След това добавете чушката и гъбите. След като и те се задушат, добавете ориза и бъркайте, докато стане стъклен.
Добавете 3 ч.ч. вода, двата вида бульон, подправките и разбъркайте.
Накрая добавете пуешкото, разбъркайте хубаво и ако е необходимо, може да добавите още сол.
Гответе под капак до готовност на ястието. Накрая сипете от ориза с месото в чиния и поръсете с нарязаните на ситно клонки магданоз.
Да ви е сладко с това пуешко месо с ориз и гъби!