Пуешко с гъби и ориз

Пуешко с гъби и ориз
Снимка: Росица Петрова
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
4
"Вкусен ориз на фурна с пуешко и гъбки Опитайте и ще останете очаровани"

Необходими Продукти

  • пуешки бутчета - 1 бр. около 500 г
  • гъби - 300 г
  • ориз - 1 ч.ч.
  • олио - 5 с.л.
  • лук - 1 глава
  • сол
  • черен пипер
  • мащерка
  • къри
  • магданоз
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете пуешкото бутче в посолена вода, заедно с няколко зърна черен пипер и дръжките от магданоза до готовност.

Междувременно премахвайте образувалата се пяна.

След това прецедете бульона и го запазете, а месото накъсайте на хапки.

Загрейте олиото и задушете в него лука, нарязан на ситно заедно с малко вода.

Щом лука омекне, прибавете гъбите, предварително почистени и нарязани. Задушете и тях за няколко минути.

Измийте добре ориза и го добавете при лука и гъбите. Запържете го, докато стане прозрачен и прибавете 1 чаша горещ бульон, както и подправките и сол на вкус.

Накрая добавете месото, накъсано на хапки и разбъркайте.

Прехвърлете ястието в тава, добавете още 2 чаши бульон и сложете да се пече в силно загрята фурна на 230 градуса за 30-40 минути, или до готовност.

Сервирайте ориза на фурна топъл, поръсен със ситно нарязан пресен магданоз.

Пуешкото с гъби и ориз е много вкусно.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: