Начин на приготвяне
За смутито с магданоз ви трябва една по-голяма връзка магданоз и малко вода. Почиствате магданоза и го блендирате заедно с една чаша вода.
Много често, след като го приготвя, аз добавям келтска сол и сок от лимон. В този случай не съм слагала, за да ви демонстрирам как се запазват цветовете натурални. Нали знаете, че когато ползвате лимон, той служи и за това? ! Аз не слагам лимон заради цвета на смутито, а защото много ми харесва да е кисело и солено.
Тук искам да подчертая, че цветът и вкусът на смутито се запазват идеални дори и след като престои. Комплекта на уреда има бутилка за съхранение и тя служи точно за това. Ако ходите на работа, можете да си носите смутито в бутилката и да имате свежо смути за цял ден.
За супата от карфиол ви трябва половин глава карфиол и 1 връзка пресен лук.
Почистете и начупете карфиола на малки розички.
Почистете пресния лук и го нарежете на колелца.
Сложете двата есенни зеленчука в тенджера с подсолена вода и ги сварете.
След това ги прехвърлете в блендера и блендирайте, като при блендирането добавите и водата от варенето на зеленчуците.
Подправете с келтска сол, индийско орехче и малко зехтин екстра върджин на вкус.
При поднасяне сервирайте карфиолената супа с нар.
Супата от карфиол става много вкусна, свежа и ароматна.
Приятен апетит!