Супа карфиол

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3213k
Супа карфиол1 / 2
28/11/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
60 мин.
Общо
80 мин.
Порции
6
"Имаш ли две глави карфиол - просто си направи двойно количество от тази ароматна супа"

Необходими Продукти

  • карфиол - 1 глава
  • масло - 3 с.л.
  • брашно - 1 с.л.
  • кашкавал
  • сол
  • черен пипер
  • магданоз
  • лимони - 1 бр.
  • кисело мляко - 1 кофичка
  • яйца - 3 бр.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Сварете карфиола, който сте накъсали на розички, в подсолена вода.

Пасирайте го, щом се свари и направете отделно запръжка от маслото и брашното. Разредете я с малко от водата на карфиола.

Овкусете със сол, млян черен пипер, малко скълцан магданоз и настърган кашкавал. Върнете сместа към останалия карфиол и разбъркайте.

Доварете за известно време и застройте супата с разбитите яйца и кисело мляко.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Потребител#241037
Потребител#241037
аз добавих вместо кашкавал, сирене чедър и пармезан, овкусих с риган накрая, защото нямах магданоз, а в застройката добавих малко брашно , за да се сгъсти :) .
Е, получи се доста добре на вкус :)
10.11.2019 13:22