Сръбска супа от карфиол

LenkaLenka
Мастър Шеф
5451432k
Annie Stoitzev
Преведена от
Annie Stoitzev
Сръбска супа от карфиол
Снимка: Lenka
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
60 мин.
Порции
6
"Тази супа от карфиол има всичко, което ви трябва за здравословен обяд - вкусна и полезна супа за всеки ден."

Необходими Продукти

  • карфиол - 1, 5 кг
  • лук - 1 глава
  • морков - 1 бр.
  • целина - 3 бр., стъбла
  • чесън - 2 скилидки
  • мащерка - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
  • черен пипер - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/4 ч.л., прсно смляно
  • зехтин - 3 с.л.
  • пилешки бульон - 8 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете на едро лука, картофа, целината и чесъна.

Карфиола нарежете на розички.

В голяма тенджера загрейте зехтина.

Запържете лука, целината и чесъна за 5 минути на умерен огън.

Прибавете картофите и карфиола.

Сипете пилешкия бульон. Оставете да заври, след което намалете температурата на най-ниската и задушавайте, докато зеленчуците не омекнат - около 30-35 минути. Подправете със сол и черен пипер.

С помощта на пасатор пасирайте всичко, докато не получите гладка еднородна вкусна зеленчукова кремсупа.

Прибавете прясно смляното индийско орехче и още сол, ако е необходимо.

Гответе още 5-10 минути и супата от карфиол е готова.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: