Начин на приготвяне
За да склоним децата да хапват повечко зеленчукови супи и пюрета, е важно как ще им ги поднесем, за да грабнем техния интерес.
Тази карфиолена супа е полезна и вкусна за малки и големи, но за децата би била привлекателна, ако я гарнираме с хрупки, които те обичат.
В случая съм избрала царевичен снакс на малки топчета, които се поръсват непосредствено преди сервиране, за да са хрупкави.
Самата супа от карфиол се приготвя лесно, по класическия начин, единствено за децата се избягва черният пипер и по-тежките подправки.
Празът се задушава в масло, щипка сол и мъничко вода.
Когато омекне се добавя карфиолът, накъсан на малки розички.
Залива се с млякото и водата (може и домашно приготвен зеленчуков бульон) и се вари 20 минути под капак.
Готовата супа се пасира и се доовкусява с малко сол. По желание може да се разреди или пък сгъсти със сметана.
Поднася се детска супа с карфиол, поръсена с хрупкавите топчета от снакс.