Начин на приготвяне
Включих кукъра на функция Saute. Бульона, в който варих петела (или пълните с вода до под линията max) изсипах зеленчуците заедно с бульона и подправките.
Когато завря, изсипах и предварително направените гночи (в профила ми има рецепта как се приготвят).
След това изсипах пилешкото месо и доматения сок. Когато гночите изплуват, значи са готови и може да спрете програмата.
За застройка на супата използвах 2 яйца и кисело мляко - разбиват се хубаво, да станат воднисти.
Моето е домашно биволско кисело мляко и поради това колкото и да го бия, има леки топчета... Супата да изстине, не чакам, а просто внимателно темперирам застройката. С черпак по малко дабавям към застройката и бъркам постоянно.
Когато в купичката се достигне температурата на супата, внимателно отново с бъркане я изсипвам в тенджерата.
За тези у дома, които обичат, сервирах супата, като отгоре наръсих домашна биволска извара.