Gotvach.bg»Рецепти»Ястия с месо»Свинско месо»Свински джолан в Instant Pot

Свински джолан в Instant Pot

Цветина ГавазоваЦветина Гавазова
Помощник Готвач
110425223
Свински джолан в Instant Pot
Снимка: Цветина Гавазова
1 / 2
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
480 мин.
Общо
490 мин.
Порции
6
"Свински джолан, бавно печен - това е тайната на страхотния вкус"

Необходими Продукти

  • джолан - 2 кг
  • моркови - 4 броя
  • гъби - 400 г
  • картофи - 1 кг
  • лук - 1 глава
  • доматен сос - 1 буркан (400 г)
  • соев сос - 4 с.л.
  • кимион
  • сол
  • чубрица
  • червен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете лука на кръгчета, 2 моркова на ситно и половината гъби на ситно. Поставете на дъното на купата. Върху тях се поставя свинския джолан.

Добавете нарязаните на лентички останали 2 моркова, едро нарязаните гъби и картофи.

Изсипваме 1 буркан доматен сос, пълним го с вода и доливаме.

Добавяме подправките и соевия сос.

Слагаме капака за готвене под налягане, включваме на slow cook на HI за 8 часа.

След изтичането на времето мръвката се топи в устата и е поела от аромата на всички продукти вътре.

Свинският джолан в Instant Pot е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.7
52
41
30
20
10
Дай твоята оценка: