Начин на приготвяне
Измиваме си много добре пилешкото месо.
Почистваме си морковите и картофите и ги нарязваме на кубчета.
В съд на Instant Pot поставяме почистеното пилешко месо, картофи и моркови, които вече са нарязани, солта и черния пипер.
Така към тях си сипваме и водата.
Поставяме капака за готвене под налягане и настройваме уреда.
Включваме на програма RESSURE COOK на High Pressure за време 15 минути.
Изчакваме времето да изтече, оставяме така уреда за 10 минути, за да се освободи налягането, след което отваряме.
Ако сме поставили за пилешката супа чисто месо без кости, го нарязваме.
Връщаме месото в супата и подправяме със ситно нарязания магданоз и с малко прясно смлян черен пипер.
Сервираме, докато супичката е още топла.
Пилешка супа в Instant Pot е вкусна и ароматна.