Вълча баница

ВаняВаняНовак1
08/12/2013
Приготвяне20 мин.
Готвене60 мин.
Общо80 мин.
Порции10
Сготви+1 точка
1 Потребител сготви тази рецепта
  • Преглеждания общо4 351
  • Преглеждания за месеца61
  • Преглеждания за седмицата27
  • Рейтинг4.6 от 5
  • Сготвена1

Необходими Съставки

  • свинско месо - 600 г за готвене
  • кори за баница - 1 опаковка "Одрински"
  • праз - 3 стръка
  • доматен сок - 300 мл.
  • олио - 100 мл.
  • сол
  • черен пипер
  • чубрица
  • За заливката:
  • яйца - 4 бр.
  • газирана вода - 250 мл.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарежете месото на ситно (не по- големи парчета от 1 см.) Изпържете го до полуготовност. Нарежете праза също на ситно и го добавете към месото - посолете и задушете за 5 мин. Добавете доматения сок и подправките и пържете още 5 мин. Разстелете плънката върху всяка една кора и заливате на руло.

Редите в намазнена правоъгълна тава. Ако корите са от фините, завивайте по две кори, за това е добре да са от домашните. Намажете отгоре с олио.

Разбийте яйцата с газираната вода и залейте баницата. Печем в загряна фурна на 220 градуса за около 30 мин. Готовата баница поръсете с вода и покрийте с кърпа. След десетина минути нарежете и поднесете докато е още топла.

Рейтинг

5 4
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати

Бъди първият, който ще напише коментар