Ягодов чийзкейк с чиа

Ягодов чийзкейк с чиа
Снимка: Росица Петрова
3 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
40 мин.
Общо
40 мин.
Порции
12
"Едно парче за вас от този чийзкейк, останалият е за нас"

Необходими Продукти

  • крема сирене - 250 г
  • краве масло - 125 г
  • заквасена сметана - 400 г
  • бисквити - 330 г какаови
  • чия - 3 с.л.
  • пудра захар - 3/4 ч.ч.
  • желатин - 10 г
  • ванилия - 2 прахчета (4 г)
  • за ягодовия слой
  • захар - 4 с.л.
  • ягоди - 400 г
  • желатин - 5 г
  • лимонов сок
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Блендирайте бисквитите и ги смесете с разтопеното масло до получаване на маслени трохи.

Изсипете ги във форма с падащо дъно, загладете хубаво блата и го сложете в хладилник за около 30 минути.

За крема накиснете желатина в малко студена вода и го оставете да набъбне.

Смесете крема сиренето с пудрата захар и ги разбъркайте добре.

Добавете сметаната и чията и отново разбъркайте.

Сложете желатина да се разтопи на водна баня, докато се втечни и го изсипете към сместа.

Нарежете ягодите на половинки и половината от тях наредете отстрани на формата.

Залейте останалите с лимоновия сок и захарта и ги приберете в хладилник.

Изсипете крема върху бисквитения блат и върнете вкусния чийзкейк в хладилника.

След това наредете ягодите.

Сложете отделилия се сок на котлона да се загрее и добавете към него предварително накиснатия желатин.

Залейте с този сироп ягодите и върнете десерта отново в хладилника.

Ягодовият чийзкейк с чиа е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: