Начин на приготвяне
Бисквитите се смилат в блендер или се натрошават в устойчив найлонов плик, минавайки отгоре с точилка или твърд подходящ предмет. Смесват се с разтопеното масло и се разстилат в тавичка с откопчаващо дъно с диаметър 24-26 см.
Блатът се заравнява и притиска с обратната страна на лъжица, за да стане компактен и твърд. Прибира се във фризер, за да стегне маслото, докато се приготвя сместа за тортата.
Сметаната и захарта се загряват на умерен огън. Добавя се крема сиренето и се разбива хубаво до хомогенна смес. Не се допуска да завира.
Дърпа се от котлона и се оставя две три минути така, за да не е прекалено вряла.
Желатинът се хидратира в студена вода и се добавя към чийзсместа. Добре е да следите указанията на опаковката, защото понякога различните марки се различават и в процентите желиращ ефект. Затова преценете според количеството смес колко от вашия желатин ще ви е нужен.
Сместта се разбърква много добре, за да се разтвори желатина и се изсипва върху стегналия блат.
Оставя се да изстине, покрива се със стреч фолио и се прибира в хладилнк за 5-6 часа или една нощ, хубаво да стегне.
Готовата торта се намазва с ягодово сладко, може и мармалад, и се украсява с пресни ягоди, точно преди да се поднесе. Когато дъното на тавата се откопчава предварително се минава по ръбовете с навлажнен остър нож.
Лесна, класическа торта, която никога няма да ви изневери и винаги е сполучлива и любима.
Да ви е сладко!
Коментари
Хубав ден желая!
А пробвали ли сте с овесени бисквити? :)