Начин на приготвяне
Кипнете водата с 1 щипка сол. Добавете маслото и го оставете напълно да се разтопи. Свалете от огъна и добавете предварително пресятото брашно, при непрекъснато разбъркване.
Сместа се бърка, докато започне да се отделя от стените на съда. Оставете тестото да се охлади до 35 градуса, след което добавете едно по едно яйцата, като оставите 1 бр. за намазване.
Сместа се слага в шприц. С негова помощ върху предварително намаслена хартия за печене се правят ленти с дължина около 4 см, като се оставя разстояние между тях.
Еклерите се пекат около 15 минути в предварително загрята на 200 градуса фурна. Изваждат се, намазват се с разбитото яйце и се поръсват с чесън на прах и копър. Връщаме ги обратно във фурната и ги допичаме още 20 минути, но на 100 градуса.
Нарязваме сьомгата на ситно. Смесваме я със сметаната, добавяме настърганото сирене и подправките и разбъркваме до получаването на еднородна смес. С така приготвената смес се пълнят охладените еклери.