Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Бисквитена торта с баварски крем

Бисквитена торта с баварски крем

Мария БожиловаМария Божилова
Мастър Шеф
6894k2k9
Бисквитена торта с баварски крем
Снимка: Мария Божилова
4 / 7
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
100 мин.
Порции
8
"Представете си колко е хубаво да знаете, че вкъщи ви чака една такава домашна бисквитена торта"

Необходими Продукти

  • За Баварския крем
  • козе прясно мляко - 1 л.
  • лимецово брашно - 150 г
  • кафява захар - 250 г
  • яйца - 6 бр.
  • ванилия - 2 бр.
  • лимецови бисквити - 500 г здравословни домашни
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.

Брашното се разбърква с жълтъците с тел.

Постепенно се прибавя прясното мляко.

Сместа се прецежда през цедка.

Прибавя се половината от захарта и се разбърква с миксер по получаване на пяна.

Изсипва се в млековарка и се сварява при непрекъснато бъркане до сгъстяване.

Оставя се да се охлади.

Белтъците се разбъркват с другата половина от захарта и се разбиват на пяна.

След като жълтият крем се охлади, се смесва с белия крем от белтъците.

Прибавя се ванилията и се разбърква много добре.

Бисквитите се натрошават в тава, в която ще е бисквитената торта.

Бисквитите се разбъркват с половината от крема, за да попият много добре, след което се изсипва и останалият баварски крем.

Разбърква се с бисквитите и се заглажда като торта.

Оставя се бисквитената торта с баварски крем в хладилник за 12 часа, след което се консумира.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4
50
41
30
20
10
Дай твоята оценка: