Начин на приготвяне
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
Брашното се разбърква с жълтъците с тел.
Постепенно се прибавя прясното мляко.
Сместа се прецежда през цедка.
Прибавя се половината от захарта и се разбърква с миксер по получаване на пяна.
Изсипва се в млековарка и се сварява при непрекъснато бъркане до сгъстяване.
Оставя се да се охлади.
Белтъците се разбъркват с другата половина от захарта и се разбиват на пяна.
След като жълтият крем се охлади, се смесва с белия крем от белтъците.
Прибавя се ванилията и се разбърква много добре.
Бисквитите се натрошават в тава, в която ще е бисквитената торта.
Бисквитите се разбъркват с половината от крема, за да попият много добре, след което се изсипва и останалият баварски крем.
Разбърква се с бисквитите и се заглажда като торта.
Оставя се бисквитената торта с баварски крем в хладилник за 12 часа, след което се консумира.