Начин на приготвяне
Сусамът се изсипва в тиган с незалепващо покритие.
Запича се на висока степен при продължително бъркане, докато порозовее.
Бадемите се натрошават на едро в чопър.
След като сусамът е леко порозовял, се прибавят бадемите и слънчогледовите ядки.
Запичането продължава още 10 мин при продължително бъркане.
Боровият мед се слага в съд на водна баня и се вари 10 мин.
След като медът е сварен, се прибавя семената.
Разбърква се много добре и се вари още 5 мин, след което се сваля от котлона.
Сместа се изсипва в тава с дупки върху намокрена хартия за печене.
Оставя се да изстине 30 мин, след което се нарязва на парчета.
След като се нарежат домашните сусамки, се оставя да изстине напълно.
Съхранява се сладките барчета в кутия на стайна температура, като всяко парче се изважда от тавата и се слага върху домакинска хартия.