Начин на приготвяне
Смесете оризовото брашно с бакпулвера. Аз си меля сама ориз в блендера за около 60 секунди на максимални обороти. Може да го направите и в мелачка за кафе или друг подходящ уред.
В същият уред пуснете да се смели и захарта заедно със фино обелените лимонови корички.
Чукнете яйцето и разбийте леко. Смесете захарта и брашното с бакпулвера и сложете маслото на парченца (студено) като го втривате с пръсти. Накрая сипете леко разбитото яйце.
Омесете гладко тесто. Ако лепне добавете малко бадемово или кокосово брашно.
Тъй като тестото не трябва да става много твърдо, аз намазнявам ръцете си и дори и да лепне лекичко, така лесно оформям бисквитките.
Късайте топчета колкото орех или малко по- малки, сплесквайте ги леко и подреждайте в тавичка застлана с хартия за печене. Оставяйте разстояние между бисквитките.
Забодете по един бадем върху всяка безглутенова бисквита.
Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 16-17 минути или до златист загар.
Чудесни сладки за компания на сутрешно или следобедно кафе!
Добър апетит!
Коментари