Начин на приготвяне
Настържете кората от портокал на фино ренде за цитруси (само оранжевата част).
Нарежете маслото на парченца.
Сложете ги заедно с всички останали продукти за масленките в блендера и включете на средни обороти за около 15 минути или до получаване на гладко хомогенно тесто.
Ако нямате блендер, може да омесите тестото за маслените сладки на ръка, но определено с уреда става лесно и бързо.
Завийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час.
После направете топчета от тестото и в средата слагайте по парченце локум. Количеството на пълнежа е по ваш вкус. Леко сплесквайте топчетата и ги подреждайте в две тавички, покрити с хартия за печене.
Пъхнете в загрята на 180 °C фурна и печете около 15 минути или до приятен лек загар.
След като извадите белите сладки от фурната, оставете сладките да изстинат и се втвърдят, поръсете обилно с пудра захар и подредете върху поднос.
Лесни и вкусни масленки с бадем и пълнеж от локум с дъх на портокал и изкусителна вътрешност от локум!