Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладки и бисквити»Масленки»Масленки с бадем и пълнеж от локум

Масленки с бадем и пълнеж от локум

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Автор
3k36k17k12
Масленки с бадем и пълнеж от локум
Снимка: Yordanka Kovacheva
1 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
35 мин.
Готвене
15 мин.
Общо
50 мин.
Порции
15
"Лесни и вкусни масленки с бадем и пълнеж от локум с дъх на портокал и изкусителна вътрешност от локум!"

Необходими Продукти

  • бадеми - 50 г смлени
  • брашно - 200 г Тип 650
  • жълтък - 1 бр.
  • краве масло - 150 г
  • пудра захар - 80 г + за поръсване
  • кора от портокал - от 1 малък цитрус
  • ванилова захар - 1 пакетче, 10 г
  • локум - 150 г (на вкус) за пълнеж
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Настържете кората от портокал на фино ренде за цитруси (само оранжевата част).

Нарежете маслото на парченца.

Сложете ги заедно с всички останали продукти за масленките в блендера и включете на средни обороти за около 15 минути или до получаване на гладко хомогенно тесто.

Ако нямате блендер, може да омесите тестото за маслените сладки на ръка, но определено с уреда става лесно и бързо.

Завийте със стреч фолио и приберете в хладилник за 1 час.

После направете топчета от тестото и в средата слагайте по парченце локум. Количеството на пълнежа е по ваш вкус. Леко сплесквайте топчетата и ги подреждайте в две тавички, покрити с хартия за печене.

Пъхнете в загрята на 180 °C фурна и печете около 15 минути или до приятен лек загар.

След като извадите белите сладки от фурната, оставете сладките да изстинат и се втвърдят, поръсете обилно с пудра захар и подредете върху поднос.

Лесни и вкусни масленки с бадем и пълнеж от локум с дъх на портокал и изкусителна вътрешност от локум!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
54
40
30
20
10
Дай твоята оценка: