Gotvach.bg»Рецепти»Предястия»Пастет»Домашен пилешки пастет с гъби

Домашен пилешки пастет с гъби

Анелия ТерзиеваАнелия Терзиева
Готвач
2823k7144
Домашен пилешки пастет с гъби
Снимка: Анелия Терзиева
2 / 4
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
20 мин.
Общо
40 мин.
"Закуската за цялото семейство вече ще бъде много по-лесна за приготвяне, защото в хладилника ще има готов домашен пилешки пастет"

Необходими Продукти

  • пилешки дробчетата - 500 г
  • готварска сметана - 100 мл
  • мащерка - прясна
  • гъби - 200 г
  • чесън - 2 скилидки
  • краве масло - 30 г
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Нарязваме на ситно гъбите и ги запържваме със скълцания чесън.

Добавяме измитите и подсушени дробчета и задушаваме до готовност.

Внимавайте да не ги пресготвите, тъй като така пастетът няма да стане достатъчно нежен и фин.

Овкусяваме с малко мащерка, черен пипер и сол на вкус.

Малко преди да отстраним от котлона, добавяме сметаната и разбъркваме.

Пасираме всичко в блендер и при необходимост добавяме още малко сметана за по-добра консистенция на домашния пастет.

За да съхраним добре пастета и да не изсъхне, разтапяме маслото, добавяме му малко мащерка и изливаме върху пилешкия пастет.

Така се оформя нещо като капаче, което предпазва и по-добре съхранява домашен пилешки пастет с гъби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: