Начин на приготвяне
Нарязах продуктите на малки кубчета.
Бекона задуших в ИП на функция soute. През това време разбих яйцата, добавих млякото, подправките, зеленчуците. Когато бекона беше готов, го прибавих.
Намазах с кокосово масло купата и изсипах всички продукти в нея. Покрих хубаво с фолио.
Върху скаричка поставих купата и сложих малко вода на дъното. Включих под налягане за 10 минути.
След като програмата приключи, оставих за 3-4 минути и изпуснах налягането ръчно. Махнах фолиото и поръсих с настърганото сирене и кашкавал. С другият капак на функция airfryer изпекох сочната запеканка за 5 минути на 196°C.
П.П. Преди да обърнете огретена и да сервирате, оставете малко да стегне. Ако е много горещ, при обръщането ще се разпадне.
Общо време за приготвяне: 25 минути при сурови зеленчуци. 35 минути, ако предварително решите да ги гриловате.
П.П. Тази рецепта за яйчена касерола в Instant Pot съм я приготвяла и в други уреди, като отново става уникално вкусна. Единствената разлика е времето на приготвяне.