Начин на приготвяне
Нямах време, а и не ми се занимаваше да меся тесто и поради тази причина изкарах от фризера бутертестото да се отпусне.
Тъй като у дома сме ограничили пърженето, пирожките реших да не плуват в 1/2 литър олио, а да ги приготвя във air fryer иии... разбира се - да добавя и нещо от себе си. :D
Този вариант за пирожки е изключително лесен, изключително бързо и вкусен. Щом моята колежка рускиня одобри, значи съм се справила. :D
П.П. Да, ако следите рецептите ми, ще разберете, че съм обкръжена от хора с различна националност, което ми позволява да опознавам тяхната кухня, традиции и навици и е изключително интересно и забавно ;)
Нарязах прясното зеле, морковите и задуших с чубрица, кимион, копър, сол и сух магданоз.
Напълних бутерките, намазах отгоре с малко разбито яйце, поръсих с мак и пекох във фризера на 190°C за 15 минути всяка партида (зависи колко сте направили).
Дано ви харесат тези бързи пирожки с бутертесто.