Начин на приготвяне
В дълбока тенджера наливаме вода, слагаме сол и 1 с.л. олио и кипваме на котлона. Сипваме макароните и варим до готовност.
Отцеждаме, охлаждаме и изсипваме в подмазана тавичка.
В тиган смесваме соевия сос, горчицата, магданоза, нарязан на ситно, чесъна, пресован, и доматеното пюре. Разбъркваме и задушаваме за 5-10 мин.
Добавяме каймата и готвим още десетина мин. Сипваме сместа върху макароните. Леко разбъркваме.
Отгоре нарязваме краве масло и посипваме обилно с настъргания кашкавал.
Печем апетитните макарони на фурна на 200°C около 1/3 час - да се получи златиста коричка.
Готовите пикантни макарони на фурна с кашкавал сервираме топли.