Начин на приготвяне
Маята и захарта се разтварят в леко хладката водичка. Изчаква се за кратко да се активира маята. Брашното се пресява и заедно със солта и зехтина се прибавя на порции към маята.
Покрива се и се оставя да втасва, докато удвои обема си. Замесва се меко и гладко тесто. Покрива се с кърпа и се оставя да втаса за около час. Втасалото тесто се разделя на части. Взима се една част и се разточва с ръце на средно дебел лист.
Намазва се по средата със зехтин и навива на руло или прегъва на три. Моите хлебчета ги направих с леко елипсовидна форма. В средата на хлебчето се прави разрез с нож (остър), но не до край.
Оставят се да втасат още около 20 минути. Нареждат се в тава застлана с хартия за печене и намазана със зехтин. Пекат се в предварително загрята на 180 градуса фурна.