Начин на приготвяне
Започнете с приготвяне на шоколадовия пълнеж за този бутерсладкиш.
Настържете или смелете черния шоколад, за да стане на фин прах.
Отделно пуснете в блендер бисквитите и бадемите, които също трябва да станат на брашно.
Разбийте маслото със захарта и когато се образува еднороден крем, чукнете яйцето.
При непрестанно разбиване добавяйте галетата, шоколада и смлените бадеми и бисквити.
Изрежете от бутер тестото кръг с диаметъра на формата, в която ще печете. Моята е 22 см, но може да се ползва по- голяма и да се увеличи количеството на тестото и плънката.
Застелете тавичката с хартия за печене и сложете изрязаният тънък кръг от бутертесто. Върху него подредете много фино нарязани парченца ябълка, оставяйки около 1 см от краищата празен. Поръсете с малко лимонов сок. Празните краища намажете със жълтък.
Сипете и заравнете гъстия шоколадовия крем - пълнеж, и отгоре покрийте с ленти от останалото бутертесто, като се стараете краищата да слепнат добре за ръбовете, намазани с жълтък.
Самите покривни ленти също намажете с жълтъка и поръсете със захар.
Печете сладкиша с крем в предварително загрята на 200°C фурна за 20 -25 минути или до приятен златист загар.
Оставете да изстине, преди да извадите от формата ароматния бутерсладкиш, и нарежете.
По желание поръсете с пудра захар.
Много лесен и страшно вкусен бутерсладкиш с ябълки и шоколадов пълнеж!
Да ви е сладко!
Коментари
Може би трябва още малко мазнина или още една ябълка за да стане по-сочно .