Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Бутер Сладкиши»Бутер сладкиш с ябълки и физалис

Бутер сладкиш с ябълки и физалис

МиссаМисса
Помощник Готвач
502911583011
Бутер сладкиш с ябълки и физалис
Снимка: Мисса
1 / 3
10/11/2019
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
8
"Ябълков сладкиш по авторска рецепта - поздравяваме създателката на този шедьовър и ви предлагаме да го опитате и вие"

Необходими Продукти

  • бутертесто - 1 опаковка
  • ябълки - 1 кг
  • физалис - 100 г
  • захар - по преценка
  • канела
  • орехи - 100 г, смлени
  • бадеми - 50 г, смлени
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Размразете бутертестото и оформете основата на сладкиша според тавичката, в която ще го печете.

Измийте ябълките, почистете ги и ги обелете, настържете ги или ги накълцайте. Става по-интересно, ако са настъргани. В съд смесете настърганите или накълцани ябълки и накълцайте на дребно физалиса, след като го почистите и измиете старателно. Объркайте ги хубаво, за да се смесят равномерно.

Към получената смес добавете захар по ваша преценка и непрекъснато разбърквайте. Добавете и останалите съставки - орехите, бадемите и канелата.

Бъркайте, докато хубаво се смесят и разпределете върху бутер тестото. Отгоре покрийте с ивици бутертесто, като ги редувате или преплитате. За да се получат интересни декорации и мотиви, може с бутертестото да направите форми, животинки, растения, цветя, надписи и др. Трябва доста старание и внимание за това, но се получава.

Ябълковият пай се пече се в умерена фурна за около 30 минути. Може да стане и по-бързо, а това зависи от бързината на загряване на фурната и колко точно е отпуснато бутертестото.

Рецептата за този бутер сладкиш с ябълки и физалис се авторска! По аналогия на класическия ябълков пай, който може да се приготви и със замесено маслено тесто, и със замразено или охладено бутертесто.

Сладкишът с ябълки може да се поднесе с пудра захар отгоре или с карамел. Приятен апетит!

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Miss Tasty
Miss Tasty
аз не харесвам физализът, така че бих го пропуснала, но иначе изглежда чудесно рецептата
12.11.2019 23:13
2