Начин на приготвяне
Започвам с картофите, защото стават по-бавно.
Измивам и нарязвам картофите като уеджис, без да ги беля. В тава ги разбърквам хубаво с слънчогледово олио, готовата подправка за барбекю* и сладкия червен пипер.
Моята готова подправка съдържа: готварска сол, 22.8% подправки - къри, кориандър, ким, розмарин, лук на прах
Подреждам ги с кожичката надолу в тавата и я поставям в предварително загрята на 200 C° фурна.
За соса:
Нарязвам на ситно лука и смесвам с останалите съставки в купичка. Хубаво е да постои поне 30 мин в хладилник.
Бургер кюфтетата приготвям на скара с керамична плоча. Всеки бургер поставям в пликче, като тези за плодове и зеленчуци в хипермаркетите и ги притискам между две дъски, така че да станат около 1-2 см дебели.
Подрежда ги върху скарата и ги посолявам на вкус, докато се пекат. След като са готови, подреждам и разрязаните на две питки, за да се запекат.
Подреждам сандвичите в следния ред:
Намазвам и двете части на питката със сос. Поставям едно листо Айсберг. После следва кюфтето. Върху него един слайс чедър и домат, нарязан като шайба. Затварям апетитния сандвич.
Картофите са готови, когато станат златисти, а връхчетата са леко препечени.
Сервирам с бързи и лесни бургери у дома с останалия сос.
Бон апетит!