Пляска

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5576k2k6
Пляска
Снимка: Мина Димитрова
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
40 мин.
Порции
6

Необходими Продукти

  • яйца - 4 бр.
  • краве сирене - 300 или 400 г
  • праз - 200 г
  • кисело мляко - 400 г
  • сода бикарбонат - 1 ч.л. равна
  • олио - 1/3 ч.ч.
  • брашно - колкото поеме
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете и нарежете праза на колелца. Задушете го в малко мазнина.

В голяма купа разбийте яйцата и към тях прибавете натрошеното краве сирене и след него задушения праз лук.

В киселото мляко разбъркайте содата и го сипете при яйцата и сиренето.

Добавете олиото и пресейте брашното.

Започнете да сипвате брашното, малко по малко, като разбърквате.

Трябва да се получи смес, малко по-гъста от тази на тесто за кекс.

Излейте сместа в намаслена тава и печете във фурна, предварително загрята до 200°C.

Проверявайте готовността на икономичния тутманик с клечка - след пробождане тя трябва да излезе суха.

Имате традиционна пляска за закуска.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
52
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Анонимен
Анонимен
Как така колкото поеме луд
05.12.2023 00:06