Пляска с праз

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5906k2k6
Пляска с праз
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
40 мин.
Общо
70 мин.
"От кой край е тази традиционна Пляска с праз?"

Необходими Продукти

  • праз - 2 средно големи
  • яйца 2 бр.
  • царевично брашно - 2 ч.ч.
  • пшеничено брашно - 1 ч.ч.
  • кисело мляко - 400 г
  • олио - 100 мл
  • сода бикарбонат - 1 ч.л.
  • сол - 1 ч.л.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Изчистеният праз се нарязва на малки колелца и се запържва в олиото и щипка сол.

След като поомекне, се отстранява от котлона и веднага в него се изсипва царевичното брашно и се разбърква.

В купа разбивате яйцата с останалата сол, изсипвате киселото мляко, като в него сте размесили содата и разбърквате. Накрая прибавяте при непрекъснато бъркане бялото брашно.

Сместа става като за кекс. Изсипвате сместа в намазана с олио и набрашнена тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 °C, докато пляската с праз хване приятен загар.

Изваждате тутманика, оставяте я малко да изстине, режете и поднасяте с каквото пожелаете.

Вижте още как да направите баница от хляб, както и разберете кои са любимите закуски на нашенеца.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
53
40
30
20
10
Дай твоята оценка: