Начин на приготвяне
Изчистеният праз се нарязва на малки колелца и се запържва в олиото и щипка сол.
След като поомекне, се отстранява от котлона и веднага в него се изсипва царевичното брашно и се разбърква.
В купа разбивате яйцата с останалата сол, изсипвате киселото мляко, като в него сте размесили содата и разбърквате. Накрая прибавяте при непрекъснато бъркане бялото брашно.
Сместа става като за кекс. Изсипвате сместа в намазана с олио и набрашнена тавичка и печете в предварително загрята фурна на 180 °C, докато пляската с праз хване приятен загар.
Изваждате тутманика, оставяте я малко да изстине, режете и поднасяте с каквото пожелаете.
Вижте още как да направите баница от хляб, както и разберете кои са любимите закуски на нашенеца.