Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Пълнен шаран»Пълнен шаран по руски

Пълнен шаран по руски

НикиНики
Гуру
8026k3k5
Пълнен шаран по руски
Снимка: Ники
2 / 3
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
60 мин.
Готвене
70 мин.
Общо
130 мин.
Порции
5
"Никулден наближава, така че е време за рецепти за вкусен пълнен шаран"

Необходими Продукти

  • шаран - 1 бр.
  • целина - прясна
  • магданоз - пресен
  • лимони - 2 бр.
  • домати - 5 бр.
  • чесън - 5 скилидки
  • орехи - 1.5 ч.ч.
  • лук - 5 големи глави
  • сол
  • черен пипер
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Шарана почистваме от люспите и вътрешностите. Измиваме го добре и го осоляваме, оставяме го за 2 часа.

В тиган загряваме мазнина, добавяме нарязаните лук и чесън. Щом станат прозрачни, добавяме нарязаните домати, наситнените орехи и нарязания на тънки ленти 1 лимон.

Овкусяваме с подправки на вкус.

Добавяме нарязани на ситно пресни подправки. С плънката пълним шарана, зашиваме го.

Правим няколко разреза и слагаме резенчета лимон.

Слагаме то в тава, наливаме 1 чаша вода и печем пълнения шаран до готовност.

Пълненият шаран по руски е много вкусен.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: