Gotvach.bg»Рецепти»Риба»Печена Риба»Пълнен паламуд по руски

Пълнен паламуд по руски

IlariaIlaria
Мастър Шеф
2k3k3212k
Пълнен паламуд по руски1 / 2
30/04/2011
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
15 мин.
Готвене
35 мин.
Общо
50 мин.
Порции
3-4
"Вкусно предложение от руската кухня, което, вярваме, няма да откажете!"

Необходими Продукти

  • паламуд - 1 голям
  • лук - 2 глави
  • масло - 2 - 3 с.л.
  • яйца - 2 - 3 твърдо сварени
  • грис - 1/2 ч.ч.
  • сол
  • черен пипер
  • брашно - 2 с.л.
  • олио
  • сметана - 1 ч.ч.
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Почистете паламуда, отрежете главата и извадете вътрешностите. Посолете го. Запържете настъргания лук в 2-3 с.л. масло. Прибавете натрошените твърдо сварени яйца, гриса, който е предварително сварен във вода, сол и черен пипер.

Напълнете с тази плънка рибата, оваляйте я в брашно и я сложете в тава с 2-3 с.л. мазнина. Печете около 8-10 минути. Залейте с 1 ч.ч. сметана и оставете докато се запече във фурната.

Поднесете пълнения паламуд по руски с гарнитура от картофи или салата. По този начин могат да се приготвят и всички други големи риби.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.3
56
43
33
20
10
Дай твоята оценка: