Супа от червена леща

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
630
1k
1k
10/12/2013
Приготвяне10 мин.
Готвене40 мин.
Общо50 мин.
Порции4
Сготви+1 точка
5 потребителя сготвиха тази рецепта
  • Преглеждания общо31 144
  • Преглеждания за месеца38
  • Преглеждания за седмицата3
  • Коментирана1 пъти
  • Рейтинг4.3 от 5
  • Сготвена5

Необходими Съставки

* мерки и количества

Начин на приготвяне

Маслото се разтапя в голяма тенджера на умерено силен огън. Лукът се запържва за 8-10 мин. Добавя се червената леща, зеленчуковият бульон и доматеното пюре.

Овкусява се със солта. Вари се около 25-30 мин или докато лещата се свари.

Отстранява се от огъня и се пасира, докато се получи гладка смес. Поръсва се с магданоза и с крутоните.

Метална поставка за черпак
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Метална поставка за черпак
5.94 лв.
Виж ››

Разбърквате и поставяте на място, така че винаги да ви е под ръка, защото малките помощници в кухнята правят готвенето приятно занимание :)

Рейтинг

5 4
4 4
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Гюляй Тахирова
Аз лично добавям и чесънче.Една глава за 1,5л супа.
1
0