Gotvach.bg»Рецепти»Супи»Чорби и супи»Доматена Супа»Доматена супа с червена леща

Доматена супа с червена леща

Maria  TonchevaMaria Toncheva
Новак
6302k3k
Доматена супа с червена леща1 / 3
23/03/2014
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
10 мин.
Готвене
25 мин.
Общо
35 мин.
Порции
4
"Червено е цветът на сезона, защото червените гозби са най-вкусни"

Необходими Продукти

  • бульон - 600 мл, зеленчуков
  • зехтин - 2 с.л.
  • лук - 3 глави, шалот, на ситно
  • чесън - 2 скилидки, на ситно
  • босилек - няколко стръка
  • леща - 115 г, червена
  • домати - 400 г, от консерва
  • сирене - 100 г
  • сол - на вкус
  • черен пипер - на вкус
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Бульонът се загрява. В зехтина се запържват лукът и чесънът около 5 мин.

След като се измие лещата се слага в зеленчуковия бульон да ври около 15 мин. Добавят се запърженият лук и чесън.

Прибавя се нарязаният на ситно босилек и доматите. Крема сиренето се разбива с другата част от босилека.

Супата се пасира и се украсява със смесеното с босилек крема сирене и отделно с листенца от босилек.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

4.8
53
41
30
20
10
Дай твоята оценка: