Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Торти и глазури»Плодова Торта»Портокалова торта с кокос и какао

Портокалова торта с кокос и какао

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5045k2k3k5
Портокалова торта с кокос и какао
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
31/10/2021
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
30 мин.
Готвене
65 мин.
Общо
95 мин.
Порции
12
"Двойни парчета направо режете от тази портокалова торичка с кокос и какао, за да не се разкарвате да режете втори после. Със сигурност всички ще искат допълнително"

Необходими Продукти

  • портокали - 2 бр.
  • захар - 150 г
  • вода - 150 мл
  • за тестото
  • яйца - 3 бр.
  • захар - 160 г
  • брашно - 2 и 1/2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 ч.л.
  • какао - 2 с.л.
  • бадеми - 150 г смлени
  • За крема
  • яйца - 2 бр.
  • жълтъци - 2 бр.
  • портокали - 2 бр. сок
  • захар - 100 г
  • краве масло - 125 г
  • течна сметана - 200 мл
  • кокосови стърготини - за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Измийте и нарежете портокалите на шайби. Сложете ги в тенджера със захарта и водата. Варете ги, докато кората на портокалите омекне.

Портокала пасирайте с пасатор, а захарния сироп оставете за сиропиране на блатовете за плодовата торта. В купа разбийте до побеляване яйцата със захарта.

Добавете пасирания портокал с малка част от сиропа, а останалия сироп оставете за сиропиране на блатовете. В сместа за тестото добавете и брашното, размесено с бакпулвера, какаото и смлените бадеми.

Разбийте внимателно и изсипете във форма за печене. Печете около 40-45 предварително загрята до 170 градуса.

За крема разбийте в купа яйцата и жълтъците с вилица, добавете сока от портокали и захарта. Добавете разтопеното краве масло на тънка струйка с постоянно разбиване към яйчната смес.

Сложете сместа на водна баня на котлона и я варете при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти около 20 минути. Щом се охлади, към сместа добавете и разбитата сметана.

Изпеченият блат за вашата торта разрежете на 3 части. Върху поднос или подходяща чиния поставете един от блатовете, сиропирайте го и намажете с крем.

Внимателно сложете и втория блат, сиропирайте го и отново крем. Похлупете с третия блат и сиропирайте леко.

Намажете отгоре тортата с крем и оставете част от крема да се стича отстрани по нея. Отгоре поръсете обилно с кокосови стърготини.

Сложете портокаловата торта с кокос и какао в хладилник.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: