Начин на приготвяне
Фурната се загрява до 180 градуса. Форма за торта се намазва с разтопено масло, застила се с хартия за печене, която също се намаслява.
В купа се пресяват брашното с бакпулвера и какаото. В малък съд на тих огън се стопяват маслото, начупеният на парчета шоколад, захарта, като сместа непрекъснато се бърка. След това се смесват добре.
В отделна купичка се разбиват яйцата и прясното мляко. Маслената и яйчената смес се прибавят към сухите продукти. Добавят се счуканите ядки.
С дървена лъжица се разбъркват, докато се размесят. Сместа за шоколадовата торта се изсипва във форма. Пече се около 45 минути или докато клечката за зъби, забодена в средата, не излезе чиста. Охлажда се върху решетка.
Течната сладкарска сметана се разбива с миксер, прибавя се кондензираното мляко и разтопения шоколад. Тортеният блат се разрязва на две или три части.
Между блатовете се намазва с приготвения крем. Отгоре готовата торта се украсява с обилно количество ядки
Шоколадовата торта с ядки е подходяща за всеки ден или за повод.