Шоколадова торта с ядки

Мина ДимитроваМина Димитрова
Мастър Шеф
5646k2k6
Шоколадова торта с ядки
Снимка: Мина Димитрова
1 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
45 мин.
Общо
65 мин.
Порции
10
"Шоколадовата торта с ядки е подходяща за всеки ден или за повод"

Необходими Продукти

  • брашно - 2 ч.ч.
  • бакпулвер - 1 бр. 10 г
  • какао - 2 с.л.
  • краве масло - 180 г
  • шоколад - 100 г натурален
  • захар - 3/4 ч.ч.
  • яйца - 2 бр.
  • прясно мляко - 2/3 ч.ч.
  • ядки - 3/4 ч.ч. бадеми или лешници, нарязани
  • за крема
  • сладкарска сметана - 400 г
  • кондензирано мляко - 1 кутийка подсладено
  • шоколад - 200 г натурален
  • ядки - нарязани, за украса
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Фурната се загрява до 180 градуса. Форма за торта се намазва с разтопено масло, застила се с хартия за печене, която също се намаслява.

В купа се пресяват брашното с бакпулвера и какаото. В малък съд на тих огън се стопяват маслото, начупеният на парчета шоколад, захарта, като сместа непрекъснато се бърка. След това се смесват добре.

В отделна купичка се разбиват яйцата и прясното мляко. Маслената и яйчената смес се прибавят към сухите продукти. Добавят се счуканите ядки.

С дървена лъжица се разбъркват, докато се размесят. Сместа за шоколадовата торта се изсипва във форма. Пече се около 45 минути или докато клечката за зъби, забодена в средата, не излезе чиста. Охлажда се върху решетка.

Течната сладкарска сметана се разбива с миксер, прибавя се кондензираното мляко и разтопения шоколад. Тортеният блат се разрязва на две или три части.

Между блатовете се намазва с приготвения крем. Отгоре готовата торта се украсява с обилно количество ядки

Шоколадовата торта с ядки е подходяща за всеки ден или за повод.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка: