Начин на приготвяне
Булз е специалитет на румънските овчари, които извеждат овцете на паша и имат нужда от калорична и удобна за ядене навън храна. Приготвила съм го в еър фрайър, но без никакъв проблем може и във фурна.
В дълбок тиган (или тенджера) изсипах водата, солта и кубчето бульон. Когато водата завря, изсипах царевичното брашно, изварата и бекона. Намалих силата на котлона и започнах постоянно да бъркам, за да не стане на бучки. Внимание: При по-силен котлон започва да пръска и може да ви изгори.
Когато започне лесно да се отделя от стените, махнах качамака от котлона.
Изчаках да изситине малко, за да не ми изгори ръцете и започнах да взимам от сместа и да правя топчета. Всяко топче поръсих с пармезан и запекох до златисто за 20 минути на 200 градуса.
Сервирах с разядка от червен боб.