Gotvach.bg»Рецепти»Десерти»Сладкиши»Пай»Пай с ябълки и ананас

Пай с ябълки и ананас

Rosi TrifonovaRosi Trifonova
Администратор
1k7k32
Пай с ябълки и ананас5 / 5
Любими
Сготви
Добави
Докладвай
Приготвяне
20 мин.
Готвене
30 мин.
Общо
50 мин.
Порции
6-8 парчета
"Никой не отказва покана за пай, дори и да е на диета"

Необходими Продукти

  • ябълки - 2 ч.ч.
  • захар - 2 с.л.
  • канела - 1 ч.л.
  • индийско орехче - 1/ 2 ч.л.
  • маргарин - 1 с.л.
  • брашно - 2 с.л.
  • ананас - 1 консерва , отцедена
  • тесто - готово маслено
* мерки и количества

Начин на приготвяне

Загрейте фурната до 220 градуса. В голяма купа, смесете ябълките нарязани на филийки и всички останали продукти, без маргарина. Разбъркайте добре.

Разстелете половината тесто на дъното на намазнената форма за пай. Отгоре изсипете сместа. Покрийте с останалото тесто. Надупчете пая с вилица.

Печете 15 минути, след което намалете температурата на 180 градуса. Печете още 25 - 30 минути, до златисто.

Десертът се сервира топъл, с топка сладолед

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
55
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

К К
К К
Много добре изглежда!
15.05.2016 02:09